Tips en Trucs 2022

CaveExpress - klassieke 2D platformer met op physics gebaseerde speelervaring

CaveExpress is een klassiek 2D platformspel dat zich afspeelt in de prehistorie. Je speelt de held die zich voordoet als holbewoner. Overleven staat voorop, maar er zijn beesten die daar verandering in willen brengen. Dinosaurussen, mammoeten en reuzenvissen om precies te zijn.
CaveExpress

CaveExpress is gepubliceerd onder een open source licentie en het is cross-platform software.

CaveExpress installeren

CaveExpress is niet beschikbaar in de softwarebronnen van openSUSE Leap 15.3. Maar kan je wel downloaden van de GitHub webpagina van de ontwikkelaar.

CaveExpress spelen

Start CaveExpress door in de map caveexpress-linux-x86_64 te klikken op het bestand caveexpress. Indien een dialoogvenster verschijnt met de vraag of je het uitvoeringsbestand wilt uitvoeren, klik je op de knop Uitvoeren om CaveExpress te starten.
CaveExpress uitvoeren

Volg de instructies van het spel om van CaveExpress te genieten. Het spel werkt ook met een Controller.

In CaveExpress bestuur je een vliegende machine met pedaalaandrijving, gemaakt van touw, bladeren en stokken. Je moet kratten oppakken en ze naar een versnipperstation brengen. Je moet een beetje handig zijn om ervoor te zorgen dat je de vliegende machine bestuurt zonder te hard tegen de bodem van de grot te stoten, anders krijg je een nare klap op je gezondheid. De physics van het spel zijn mooi gemodelleerd.

Er is een multiplayermodus waarin maximaal 4 spelers kunnen samenwerken om de levels op te lossen. Er zijn power-ups en de mogelijkheid om je eigen campagnes en omgevingen te ontwerpen met de afzonderlijke caveexpress-editor.
CaveExpress editor

CaveExpress geeft een originele draai aan het platform spelgenre. Naast het verzamelen van kratten is er een groot aantal doelstellingen. Sommige levels vereisen dat je passagiers overzet, iets aflevert binnen een bepaalde tijd, door rotsen en water navigeert en nog veel meer.

Grafisch is alles prachtig gedetailleerd en de geluidseffecten uit het stenen tijdperk voegen sfeer toe aan het spel. Het enige dat ontbreekt is de Fred Flintstone kreet Yabba Dabba Doo.

Er is een handige tutorial die je moet voltooien voordat je het eigenlijke spel kunt spelen. En je zult veel moeten oefenen, want de mastodonten, pterodactylen en andere beesten zijn zeker niet in de stemming om je bestaan tot een zekerheid te maken.

CaveExpress volledig van de computer verwijderen

De CaveExpress software kan je als volgt volledig van jouw systeem verwijderen: