Tips en Trucs 2018

Ondertitels

Ondertitels zorgen ervoor dat je een film gemakkelijker kunt volgen, zelfs als je de gesproken taal perfect beheerst. Soms is er zoveel omgevingsgeluid, dat je de dialogen nauwelijks kunt horen, laat staan begrijpen. Ook het gebruik van dialecten en vreemde accenten kan roet in het eten gooien.

Ondertitels lossen veel van deze problemen op. Maar dan moet je wel beschikken over de juiste ondertitels. Je kunt ondertitels zoeken op het internet, maar dan weet je nog niet of ze wel goed gesynchroniseerd zijn met de actie op het scherm.

VLSub plugin voor VLC Media Player

Wie de VLC Media Speler gebruikt heeft het gemakkelijk. Installeer de VLSub plugin, download de gewenste ondertitels en klaar. VLSub gebruikt een berekende vingerafdruk (hash) van de video die je bekijkt en zoekt passende ondertitels op OpenSubtitles.org. Dit gaat allemaal automatisch. Indien het automatisch downloaden van de ondertitel niet lukt, kan je manueel ondertitels zoeken en downloaden.

VLSub plugin installeren

De meeste VLC pakketten bevatten standaard de VLSub plugin. Dit kan je controleren door VLC Media Player te starten en het Weergave menu te openen. Afhankelijk van de VLC versie staat in het Weergave menu de opdracht VLSub of Download Subtitles. Indien deze opdracht ontbreekt, kan je als volgt de VLSub plugin in VLC installeren:

Ondertitel zoeken en downloaden