Tips en Trucs 2018

Twitteren met Choqok

Choqok is een snel, efficiënt en eenvoudig Twitter programma, speciaal ontworpen voor de KDE grafische omgeving. De naam is afkomstig uit het Perzisch en betekend mus!

Choqok 1.6 kwam na een anderhalf jaar ontwikkelen uit met veel verbeteringen. Choqok gebruikt nu KDE Frameworks 5 en ondersteunt Friendica.

Veel gebruikers geven de voorkeur aan programma's (of apps) in hun favoriete grafische omgeving, liever dan te werken in de browser. Voor Twitter zijn er verschillende programma's beschikbaar, maar Choqok behoort bij de betere, stabielste en meest populaire Linux Twitter programma's.

Choqok kenmerken

Choqok installeren

Choqok kan je eenvoudig installeren via de standaard softwarebronnen:

Twitter account instellen op Choqok

Na de succesvolle installatie start je Menu Toepassingen > Internet > Choqok. Je krijgt het volgende scherm te zien:
Vraag Choqok

Klik op de knop Ja om door te gaan. Activeer het onderdeel Accounts. Open de vervolgkeuzelijst + Toevoegen.. en start het toevoegen van Twitter.
Choqok Twitter toevoegen

Choqok slaat accountgegevens van Twitter op in KWallet, de beveiligde (versleutelde) portefeuillebeheerder van KDE. Heb je nog geen KWallet portefeuille aangemaakt, dan kun je er nu één aanmaken. Daarna verschijnt een dialoogvenster om uw Twitter-account toe te voegen.
Choqok Twitter account

Klik op de knop Authentificeren met de service Twitter. De browser start met een pagina van Twitter om de app Choqok toestemming te geven je Twitter-account te gebruiken.
Choqok Twitter autoriseren

Vul uw Twitter-account gegevens (Gebruikersnaam of e-mailadres en bijhorende Wachtwoord) in en klik op de knop App autoriseren. Activeer in de taakbalk onderaan uw scherm het dialoogvenster Een nieuw account toevoegen.. en vul de van Twitter ontvangen PIN in.
Choqok Twitter PIN

Klik na het invullen van de PIN op de knop OK. Klaar.
Choqok met succes geautoriseerd

Nog drie maal op de OK knoppen klikken om alles te bevestigen en je kunt Twitteren met Choqok.
Choqok

Vergeet niet in de browser Twitter uit te loggen.