Tips en Trucs 2015

Warzone 2100

Warzone 2100 is een opensource 3D real-time strategiespel, waarin je het bevel voert over de troepen van The Project en een gevecht om de wereld herop te bouwen nadat de mensheid bijna helemaal werd uitgeroeid door nucleaire raketten.

Het spel bevat een campagne, schermutselingen voor meerdere spelers (tegen elkaar) en één speler (tegen de computer). Via een uitgebreide technologisch evolutiesysteem met meer dan 400 verschillende technologieën en met de mogelijkheid om eenheden te ontwerpen, heb je een brede variatie aan mogelijke eenheden en tactieken.

Warzone 2100 was oorspronkelijk een commercieel spel van Pumpkin Studios en kwam in 1999 op de markt. In 2004 werd het spel open source en werkten een aantal vrijwilligers er verder aan.

Het spel is Nederlandstalig en werkt op computers zonder grafisch kaart. Toch zijn de eenheden, het landschap en de animaties vlot en mooi. De filmpjes tussen de verschillende schermutselingen zijn echter wazig, maar daar kunnen we mee leven.

Installatie

Warzone 2100 is niet beschikbaar in de standaard softwarebronnen van openSUSE. In openSUSE 13.2 installeer je Warzone 2100 als volgt:

Start Kickoff > Programma's > Amusement > Strategie Spel (Warzone 2100).

Introductie

Civilization: Beyond Earth - Rising Tide

Onlangs verscheen in de Civilisation reeks de titel Beyond Earth. Dit commercieel strategiespel heeft onlangs een DLC (DownLoadable Content) vervolg gekregen. DLC's kan je enkel installeren als je het originele spel hebt, je begint dus met Civilisation: Beyond Earth waarbij je een planeet koloniseert, jammer genoeg ben je niet alleen. Er lopen allerlei vreemde wezens rond en bovendien zijn er concurrerende groepen geland die dezelfde kolonisatie plannen hebben. Elke groep ontwikkeld zich in een bepaalde zelf te kiezen richting. Er zijn oorlogszuchtige, religieuze, economische, industriële en zelfs natuurminnende fracties. Je kunt het spel dan ook op verschillende manieren winnen.

Het spel heeft wel een krachtige grafische kaart nodig.

Installatie

Je kunt het commerciële spel onder andere installeren via Steam. Steam kan je in elke moderne distributie vinden in de softwarebronnen (installatie verloopt gelijkaardig als bij Warzone 2100 hierboven). Daarna koop je Civilisation: Beyond Earth via Steam en kan je het eveneens via Steam installeren en spelen.

Introductie