Tips en Trucs 2015

qBittorrent

Elk Linux systeem heeft tegenwoordig een Torrent client (KTorrent in KDE). Met een Torrent client kan je grote volumes van het internet downloaden. Zo worden de ISO bestanden om een Linux distributie te installeren of uit te proberen steeds aangeboden via een Torrent download. Bij het downloaden via het Torrent systeem komen stukjes van verschillende bronnen, ook van mensen die op dat ogenblik hetzelfde downloaden. Daardoor worden de hoofdservers, waar het origineel materiaal staat minder belast. Bij het verschijnen van een nieuwe versie van een distributie, wil iedereen op hetzelfde moment de nieuwe versie downloaden. Dit kan de aanbiedende server meestal niet aan. Het downloaden via Torrent biedt dan een oplossing. Tijdens het downloaden via Torrent worden de reeds gedownloade stukken naar andere downloaders doorgestuurd. M.a.w. hoe meer gebruikers via Torrent werken, hoe meer gedownloade stukken aangeboden worden, dus hoe minder de originele server wordt belast en hoe sneller het downloaden verloopt.

QBitorrent is een alternatief voor de in uw systeem ingebouwde Torrent client en utorrent. Zeker voor mensen die op verschillende platformen werken, want naast qBittorrent Linux versies bestaan er versies voor Windows en Mac OS X.

Installatie

In openSUSE 13.2 installeer je qBittorrent als volgt:

Start qBittorrent via Kickoff > Programma's > Internet > Peer to Peer > BitTorrent-client (qBittorrent). Bij de eerste start, wordt een Juridische mededeling weergegeven en die moet je lezen en bevestigen (enkel als je akkoord gaat) om het qBittorrent te gebruiken.

qBittorrent

qBittorrent mogelijkheden