Tips en Trucs 2014

Inkscape bronnen

In de grafische open source gemeenschap krijgt GIMP veel aandacht, waardoor er veel online bronnen beschikbaar zijn. Als je op zoek bent naar een applicatie om illustraties te maken die kan concurreren met Adobe Illustrator en meer en meer gebruikt wordt door designers voor het maken van effecten, logos en afbeeldingen, moet je Inkscape uitproberen.

Inkscape werkt op Windows, Mac OS X en Linux en is bekend als een krachtig en flexibel vector teken en editor applicatie. Vandaag gaan we op zoek naar voortreffelijke bronnen om de mogelijkheden van Inkscape te ontdekken waardoor je er vlotter mee kunt werken.

Online zelfstudie handleidingen zijn al langer aanwezig, de zelfstudie video's worden stilaan beter en beter. Je hebt vandaag toegang tot complete afspeellijsten met korte video's om een bepaalde taak uit te voeren.

Naast afspeellijsten kan je video's bekijken om bepaalde taken uit te voeren, zoals het maken van een logo.

Bethany Hiitola is de auteur van een populair boek over Inkscape voor webdesigners. Daarnaast heeft ze een erg nuttige zelfstudie gepubliceerd. De publicatie behandelt hoe vector applicaties werken, overloopt Inkscape's vele essentiƫle onderdelen, en nog veel meer. Een prima start voor beginnende Inkscape gebruikers.

Waarvoor kan je Inkscape gebruiken.

De Inkscape website bevat verschillende Galerijen en Schermafdrukken om de mogelijkheden van het vector tekenpakket te illustreren. Inkscape wordt gebruikt door webdesigners, om pictogrammen, logos, cd hoezen, enz. te ontwerpen. De Inkscape Tutorials blog bevat een collectie uitstekende video's en berichten die aantonen wat het programma aankan.

Op dreef geraken

De Inkscape site bevat verschillende soorten documentatie. Waaronder een online book met individuele hoofdstukken en subhoofdstukken per webpagina. Een muis en toetsenbord referentiegids. Het forum Inkscape Community bevat koppelingen naar nog meer interessante zelfstudies en documentatie.

Aanbevolen gidsen

De handleiding van FLOSSManuals is de meest toegankelijke introductie tot Inkscape's belangrijkste functies. Het begint met de mogelijkheden van de applicatie en gaat verder met het bespreken van hoe alle hoofdonderdelen van Inkscape werken. De verschillende onderdelen van de handleiding kan je bereiken via de oranje navigatiebalk links op de pagina. De handleiding gebruikt overzichtelijke met aantekeningen voorziene schermafdrukken om alles duidelijk te maken.

Inkscape gebruikersomgeving

Beginnende Inkscape gebruikers kunnen ook veel leren uit de Basic Tutorial.

Gebruik Inkscape voor het creƫren van in het oog springende afbeeldingen. Je zult er veel plezier aan beleven.