Tips en Trucs 2014

Games

Op tijd en stond wat ontspanning heeft allerlei voordelen. En games voor Linux zijn er tegenwoordig genoeg. Zelfs Steam, de online game winkel geeft een assortiment Linux games.

Eschalon: Book III

Hoewel ik vandaag geen zo'n old school games meer zou aankopen, heb ik Eschalon:Book III gekocht. Enkel en alleen omdat ik aan het eerste en tweede deel veel plezier heb beleeft. Het is een klassiek RPG spel waarbij je spullen verzamelt (die je al dan niet kunt gebruiken) en je ervaring kunt omzetten in het opbouwen van je karakter. Zo kan je evolueren naar een vechtersbaas, een jager of een tovenaar. Aan u de keuze.

Hel volgende YouTube film toont hoe je het spel speelt, na een paar instellingen krijg je een inleidende film te zien, waarna het spel echt begint. M.a.w. bekijk de video volledig om een goed beeld te krijgen van het spel.

Anomaly Defenders

Hoewel ik geen liefhebber ben van Tower Defense Games (ik ben er niet zo goed in) vindt ik dit een prachtig spel. Ook dit spel kende ik al van eerdere versies (Anomaly Warzone Earth, Anomaly Korea en Anomaly 2). In deze voorgaande versies moest je steeds de Alien invasie verslaan. In dit laatste deel verdedig je de Aliens tegen een menselijke invasie ('t is eens iets anders). En het spel is ook eens iets anders, het ziet er allemaal prachtig uit, de muziek is goed, de geluidseffecten zijn goed, het spel is enorm verslavend, m.a.w. een fantastische spel. Om het even op welk moment kan je het spel pauzeren, om uw verdedigingstorens te herstellen, up te graden, enz. M.a.w. dit maakt het Tower Defense spel wat rustiger.

Steam en OpenSUSE 13.1

Wie problemen heeft met de installatie van Steam in OpenSUSE 13.1 kan steeds de tip Ervaringen met openSUSE 13.1 raadplegen.