Tips en Trucs 2014

Borderlands

Ik heb vandaag niet veel tijd om een tip te schrijven. Ik heb vorige week het spel Borderlands 2 aangekocht en sindsdien verwaarloos ik thuis en werk, ga ik niet meer op cafe, komen geen vrienden meer aan huis. M.a.w. ik speel enkel nog Borderlands. Ik geef het toe: ik ben verslaaft aan Borderlands. Het goede nieuws is dat daar vroeg of laat een einde aan komt (wanneer het spel is uitgespeeld).

Borderlands 2 en zijn opvolger The Pre-Sequel kan je nu dank zijde firma Aspyr ook op Linux spelen. Dit is een AAA spel, met andere woorden een spel van zeer hoge kwaliteit. Aspyr heeft prachtig werk afgeleverd, want de omzetting naar Linux is perfect gelukt. Als je in het bezit bent van een recente NVidia grafische kaart (want met AMD en Intel grafische kaarten kan je Borderlands jammer genoeg niet spelen), krijg je een snel en fantastisch spel in handen. Als je een video van het spel bekijkt, lijkt het spel zeer moeilijk. Maar ook leken zoals ik, kan de slechteriken in dit spel aan. De moeilijkheidsgraad kan je namelijk zelf instellen, daarenboven verzamel je tijdens de missies zwaardere wapens en krijg je ervaringspunten die je niveau opkrikken. Bij het stijgen naar een hoger niveau kan je zelf kiezen waarin je de opgedane ervaring wilt investeren. Zo groei je in het spel. Borderlands is dus een kruising van een Role Playing (RPG) en Shootter (FPS). In winkels kan je langs de weg gevonden geld en nutteloze wapens verkopen en zwaardere wapens kopen. Pas op want de winkeliers werken met enorme winstmarges.

Een sterk punt van het spel is zijn humor. De uitspraken van de karakters en het verhaal gebruiken een speciaal taaltje, waardoor het spel een komisch karakter krijgt. Ook de tekenstijl bevestigt deze sfeer.

Je kunt het spel alleen spelen, maar het wordt pas echt leuk als je er een gezelschapsspel van maakt. In Borderlands kan je tot drie vrienden uitnodigen (dus vier spelers in totaal) om je helpen bij het verslaan van de vijand. Let wel: hoe meer hulp je hebt, hoe meer en zwaarder de vijanden zijn, maar ook hoe leuker. Zo'n Co-op spel met vrienden is een test voor uw vriendschapsrelatie, je help elkaar best zoveel mogelijk. Helpen kan je door de vijand gezamelijk en soms van verschillende kanten aan te vallen, wapens uit te wisselen, enz. Misschien een tip voor bedrijven: speel Borderlands 2 en doe aan Teambuilding.

Met andere woorden een aanrader, zeker als je deze aan een prijsje hebt kunnen aanschaffen. Het spel heb ik aangeschaft via Steam. Hoe je Steam op openSUSE 13.1 kunt installeren, kan je in deze tip lezen.

Borderlands op Linux