Tips en Trucs 2013

Faenza pictogrammen

Vandaag houden we het eenvoudig. Het installeren van een set pictogrammen zoals de Faenza pictogrammen is voor een doorsnee KDE gebruiker niet zo moeilijk. KDE promoot echter te weinig de eenvoudige manier om KDE pictogrammen, thema's, vensterdecoraties, kleurenschema's en dergelijke te installeren.

Veel knoppen in de Systeeminstellingen van KDE wijzen zichzelf uit. Klik erop en kijk wat ze doen, bijten doen ze zeker niet. Een gouden regel bij het aanpassen van systeeminstellingen is: onthou (of nog beter noteer de aanpassing). Test de aanpassing en indien deze niet werkt (of niet het gewenste resultaat geeft) kan je aan de hand van je geheugen (of notitie) de aanpassing ongedaan maken.

Faenza pictogrammen installeren

Faenza pictogrammen activeren

Hoewel dit oorspronkelijk een Gnome pictogram thema is, kun je het perfect in KDE gebruiken. Dit merk je vooral aan het K Menu pictogram. Wat is Linux toch heerlijk compatibel.
Faenza pictogrammen

Als je op zoek bent naar andere pictogram thema's, ga dan eens kijken op de site van KDE-Look.org of openDesktop.org. Deze sites verzamelen allerhande thema's van allerlei afkomst. Dit laatste kan problemen opleveren. Om deze problemen te vermijden, zoek je op deze sites naar thema's die je aanstaan en installeer je ze via de pakketbeheerder of softwarepagina van uw distributie.