Tips en Trucs 2012

Scribus kalender

Scribus is een krachtig opmaak programma. De in deze tip besproken Scribus Scribus kalender is met een paar woorden uit te leggen en kan een aanzet geven om Scribus beter te leren kennen.

Installatie

De meeste distributies bieden Scribus aan in hun standaard softwarebronnen. M.a.w. Start de softwarebeheerder (Computer > Software installeren/verwijderen), zoek naar het pakket scribus, vinkje plaatsen en Accepteren.

CalendarWizard

Nu het begin van het volgend jaar voor de deur staat, hebben we een nieuwe kalender nodig. Zelf een kalender maken is veel plezanter dan er één kopen. Met de Scribus Calendar Wizard (menu Script > Scribus scripts > CalendarWizard) is deze kalender zo gemaakt.
Scribus Calendar

Afbeelding toevoegen

Januari

Sla het document op en/of druk het af. Gelukkig nieuwjaar.

Besluit

Scribus heeft de mogelijkheden van een profesioneel opmaak programma en moet niet onderdoen voor commerciële opmaak programma's. Hoewel moderne opmaak programma's zoals Scribus een andere aanpak en werking hebben dan tekstverwerkers hebben ze hun voordelen. Deze andere aanpak en werking zorgen in het begin voor wat onwennigheid. Raadpleeg een tutorial en ontdek de wondere wereld van Scribus.