Tips en Trucs 2012

Muziek labelen met puddletag

De meeste Windows gebruikers kennen het programma MP3tag. Voor Linux bestaan er massa's programma's om muziekbestanden te labelen, maar geen enkele lijkt de mogelijkheden van MP3tag te bezitten.

De laatste versie van puddletag heeft met talrijke nieuwe mogelijkheden de kloof met MP3tag eindelijk overbrugt. De website van puddletag vergelijkt het programma met MP3tag, maar dan voor Linux. De gelijkenis met MP3tag is des te groter als je gebruikersinterface en beschikbare functies bekijkt.

Puddletag ondersteunt verschillende formaten, waaronder:

Puddletag ondersteunt alle functies die je van een label editor verwacht; waaronder toevoegen en verwijderen van labels, toevoegen en verwijderen van album afbeeldingen, labelen met behulp van de bestandsnamen, hernoemen van de bestanden op basis van labels, enz. Daarnaast bevat puddletag extra mogelijkheden in de vorm van Functies. Puddletag Functies zorgen voor het op een eenvoudige manier verwerken van handelingen die steeds terugkomen. Het programma bevat voorgedefinieerde Functies voor taken zoals het nummeren van tracks, hoofdletterconversie, importeren van velden, samenvoegen van velden, enz.

Een andere fantastische mogelijkheid is het automatisch labelen van een groot aantal muziekbestanden. Daarbij gebruikt de mass auto-tagging van puddletag de databases van Amazon, MusicBrainz, FreeDB en Discogs.

Installatie

Puddletag is wegens bedrijfseigen, patenten of andere beperkingen niet bij openSUSE rechtstreeks te bekomen. Voor zo'n pakketten kunnen we steeds terecht bij de softwarebron van PackMan.

Je kunt puddletag nu starten met Kickoff (KMenu) > Alle programma's > Multimedia > Audio Tag Editor.
Puddletag