Tips en Trucs 2011

Dagboek en agenda bijhouden

RedNotebook is een digitaal dagboek en agenda waarmee je notities, tips, geheugensteuntjes en afbeeldingen kunt beheren. RedNoteBook is eenvoudig en gemakkelijk te bedienen via een kalender, sjablonen en woordwolken.

Enkele opvallende kenmerken:

Installatie

OpenSUSE 12.1 heeft het pakket rednotebook in zijn standaard softwarebron opgenomen en kan dus zonder extra bewerkingen via Software installeren/verwijderen in het K-menu > Computer geïnstalleerd worden. Andere distributies die het pakket rednotebook niet in hun standaard softwarebronnen aanbieden, bieden rednotebook bijna zeker aan in hun aanvullende softwarebronnen. Voor de broncode en meer informatie kun je steeds terecht op de website van het RedNotebook-project.

Na de installatie kun je RedNotebook starten via de opdracht K menu > Programma's > Kantoortoepassingen > Kalender > Dagboek.
Kickoff
RedNotebook

Na het starten van RedNotebook kun je bij elke in de kalender gekozen datum (standaard vandaag) in het middelste paneel aantekeningen maken of afbeeldingen invoegen. In het rechterpaneel kun je Labels en Categorieën aan de datum toevoegen. Het dagboek kun je daarna in verschillende formaten uitvoeren om ze te publiceren, af te drukken of gewoonweg te archiveren.
Export
Voorkeuren